Nieuws

Activiteiten in de krokusvakantie in Nieuwpoort

today 5

Background

Valentijn in Nieuwpoort

Speciaal voor Valentijn kleedt Nieuwpoort het straatbeeld liefdevol in met heel wat mooie decoraties. Daarnaast staan er een aantal leuke activiteiten op het programma.

Valentijnszoektocht

De Dienst Toerisme organiseert tot en met zondag 3 maart 2024 de Valentijnszoektocht Mijn hand in jouw hand. Tijdens deze zoektocht ontdekken bezoekers handen in verschillende maten en vormen. Ga op stap om ze allemaal te ontdekken. Vind jij welke handen passen bij de juiste werken? De letters op het plan tonen je waar er een kunstwerk te zien is. Koppel het nummer van de handen aan de letter van het bijhorende kunstwerk.

Haal je gratis zoektochtformulier bij Toerisme Nieuwpoort. Meer info lees je op www.visit-nieuwpoort.be.

Valentijn in het zwembad

Op woensdag 14 februari 2024 staat het stedelijk zwembad in het teken van de liefde. Zwemmers kunnen deelnemen aan een wedstrijd waar je dient te raden hoeveel hartjes er in een bokaal zitten. Iedere zwembadbezoeker krijgt die dag ook een tasje verse koffie en een liefdesmacaron. Voor kinderen is er een gratis liefdeslolly.

Blind date met een boek

Heb je het even gehad met dat saaie lezen? Vind je toch nooit dat ene boek dat je hart verovert? Laat je nog op woensdag 14 februari 2024 van 14 tot 19 u. nog eens verleiden met een blind date in de bib, Kokstraat 18A. Het bibteam heeft de leukste boeken voor je ingepakt. Je kiest op basis van een omschrijving. Leen het boek en ontdek thuis misschien het boek waarvan je denkt: waar bleef je al die tijd?

Unieke familievoorstelling Zeefier

Dit is het verhaal over een eiland in de zee. Iedereen is hier weggetrokken. Of toch, al wie nog jong en krachtig genoeg was om de oversteek te wagen. De oversteek naar daar, naar later en beter. Telkens er een nieuw schip vol jonge mensen uitvaart, houden wij hier onze adem in. Uren, dagen, weken, soms een kleine eeuwigheid. Pas wanneer het nieuws komt, nieuws over daar, later en beter, dan pas laten wij een zucht tussen onze tanden ontsnappen. Eén lange zucht waarna onze longen zich opnieuw kunnen vullen met zoute zeelucht. Want ooit zullen ook wij hier vertrekken.

Theater Tieret komt op zaterdag 10 februari 2024 naar Nieuwpoort met de prachtige familievoorstelling Zeefier. Samen met het beloftevolle, internationaal gelauwerde Desguin-strijkkwartet maken ze met Zeefier een poëtische voorstelling over aantrekken en afstoten, over verlangen en gemis, over afscheid en weer thuiskomen. Een verhaal dat in alle eenvoud pijnlijk dicht aanschuurt tegen de actuele realiteit van ecologische transitie, migratie en globalisering.

Zeefier wordt om 19.30 u. opgevoerd in Centrum Ysara, Dienstweg Havengeul 14. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Tickets kosten 12 euro en zijn verkrijgbaar via www.cultuurnieuwpoort.be of bij de Dienst Toerisme (infobalie Stadhuis en infokantoor Hendrikaplein).

Digitaal op weg! Demo – Overheidsapps

De overheid digitaliseert en zet hiervoor een aantal apps in. Veel gebruikte apps zijn Tax-on-web, MyHealth en MyPension. Wat is het verschil tussen itsme® en myID? Documenten opvragen en bijhouden doe je via Mijn Burgerprofiel of Izimi. Ooit al gehoord van GovApp of BE-Alert?

Maak kennis met deze applicaties tijdens de demosessie op maandag 12 februari 2024 in de stedelijke bibliotheek, Kokstraat 18A. Deze opleiding wordt ingericht tussen 13.30 en 16 u. Deelname is gratis voor leden van de bibliotheek. Vooraf inschrijven is verplicht en gebeurt via bibadmin@nieuwpoort.be, tel. 058 22 30 40 of aan de balie van de bib.

Kinderfilmnamiddag – Elemental (6+)

Op woensdag 14 februari 2024 speelt om 14 u. de kinderfilm Elemental in Centrum Ysara, Dienstweg Havengeul 14. De film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Deze unieke animatiefilm speelt zich af in Element City waar vuur-, water-, land- en luchtbewoners samenleven. Als Ember, een pittige en pientere jonge vrouw, vriendschap sluit met Wade, een geestige en gemoedelijke gast, worden haar ideeën over de wereld die ze bewonen flink op de proef gesteld.

Vertelnamiddag met Gudrun Tahon

 

Op donderdag 15 februari 2024 komt Gudrun Tahon, logopediste in het buitengewoon onderwijs, langs in de bibliotheek voor een verteluurtje voor kinderen van drie tot acht jaar. Ook (groot)ouders zijn van harte welkom. Gudrun vertelt uit haar nieuwste prentenboek De mooiste droom. Het thema van het boek draait om de vragen ‘Wat is je mooiste droom?’ en ‘Wat is echt het belangrijkst?’. Het witte hondje Tessa zal net als Vlas de harten stelen van haar lezers. Het verhaal is op rijm geschreven in zeer korte zinnen, dus ook geschikt voor de allerkleinsten.

 

De gratis vertelnamiddag wordt ingericht om 14 u. Er kunnen maximum 25 personen deelnemen. Inschrijven gebeurt via bibadmin@nieuwpoort.be, tel. 058 22 30 40 of aan de balie van de bib.

Date night out met Nele Bauwens en Ben Segers

We denken met ratio en wetenschap de wereld te kunnen begrijpen, maar het is, zoals dichter Bart Moeyaert al aanstipte, de liefde die we niet begrijpen. Wat we niet begrijpen, moeten we nader onderzoeken. En dat doen Ben Segers en Nele Bauwens liefdevol in Date night out. Hun onderzoeksmethode is die van de hoge en de lage noten. Ze wandelen langs amoureuze muzikale paden, volgen het ritme van het hart met prachtige Love Songs van o.a. The Carpenters, Gabriel & Bush, Cave & Harvey, Bennett & Gaga etc.

Op vrijdag 16 februari 2024 staan Nele en Ben om 20 u. op het podium van de City, Valkestraat 18.

Tickets kosten 14 euro en zijn verkrijgbaar via www.cultuurnieuwpoort.be of bij de Dienst Toerisme (infobalie Stadhuis en infokantoor Hendrikaplein).

Vakantiemenu

Tijdens de vakantie schotelt de Dienst Toerisme je elke dag een typisch stukje Nieuwpoort voor. Het vakantiemenu voor de krokusvakantie omvat:

  • Duinenwandeling
  • Bezoek aan de Vismijn
  • Krabben vangen
  • Jeanne Panne-wandeling
  • Op verkenning door natuurreservaat De IJzermonding
  • Van Pittig Bruintje tot Grijze Garnaal
  • Westfront en Ganzepoot op kindermaat
  • Strand- en schelpenwandeling

Meer info en alle inschrijfmodaliteiten voor deze wandelingen vind je op www.visit-nieuwpoort.be.

Written by:


0%
× Hoe kan ik je helpen?