Nieuws

Betalend parkeren voor zone in Westende-Dorp

today 11

Background

Vanaf 28 oktober is het gemeentelijke parkeerplan ook actief in Westende-Dorp. In de residentiële zone ten noorden van de Lombardsijdelaan net als het Arthur Meynneplein wordt parkeren betalend tijdens de weekends, feestdagen en schoolvakanties. Enkele straten ten zuiden van de Lombardsijdelaan worden blauwe zone. OPC, het aangestelde parkeerbedrijf, is ook hier verantwoordelijk voor het dagelijkse parkeerbeheer en de controles.
Uitbreiding binnen de lijn van de verwachting
Voor schepen van mobiliteit Dirk De Poortere is de uitbreiding logisch. “Ik voorspelde al eerder dat de woonwijken in Westende-Dorp te maken zouden krijgen met veel langdurig parkeren dat ‘overloopt’ uit de aanpalende toeristische zone. Het overtollige vakantieparkeren in deze woonwijken moet in het belang van de bewoners ook geregeld worden. De herfstvakantie is wat ons betreft het beste startmoment. Ondertussen verdeelden we al een brief in de betreffende wijken en straten.”
“Trouwens het gemeentelijke parkeerplan toont zich na evaluatie nuttig”, vervolgt Dirk. “De overlast vermindert en bewoners kunnen altijd vlakbij hun deur parkeren. In de gewone weekdagen hoef je niet te betalen, enkel in de weekends, schoolvakanties en officiële feestdagen. In de residentiële wijken kozen we voor subtiele aankondigingsborden waarop duidelijke de parkeerrichtlijnen uitgelegd staan.”
Groene zone
De inlassing van een groene parkeerzone in de Beukenstraat, Matthieulaan, Bassevillestraat, de verbindingstraatjes ertussen, de Essex Scottishlaan en de wijk Scholeksterlaan/Strandloperslaan moet de parkeeroverlast in deze residentiële zone beperken. In een groene zone kan je maximaal 10 u. parkeren aan 1 euro per uur. Net zoals in de andere zones is het betalend parkeren enkel actief tijdens weekends, schoolvakanties en feestdagen en dat tussen 9 en 19 u.
Blauwe zone
De woonwijken ten zuiden van de Lombardsijdelaan die uitgeven op de Hofstraat worden vanaf 28 oktober blauwe zone. Mits het leggen van een parkeerschijf mag je er twee uur gratis parkeren. De blauwe zone is iedere dag actief tussen 9 en 19 u. Het Arthur Meynneplein wordt dan weer een groene, betalende zone.
Vergunning voor bewoners
Bewoners (ook tweedeverblijvers) kunnen onbeperkt vrij straatparkeren in deze zones als ze een parkeervergunning aanvragen. De eerste vergunning is gratis (mits éénmalige administratiekost van 12 euro) en is twee jaar geldig. Een tweede vergunning voor de groene zone is één jaar geldig en kost € 100 per jaar. Voor de blauwe zone is dat 50 euro per jaar.
Vraag je vergunning online aan
Via de website van het parkeerbedrijf vraag je makkelijk je parkeervergunning aan. Surf naar de site van het parkeerbedrijf, ontdek welke documenten je moet klaarhouden en vraag je vergunning aan.
Meer gedetailleerde info?
www.parkeren.be/middelkerke

Written by:


0%
× Hoe kan ik je helpen?