Nieuws

Dag van de Zorg zet alle Middelkerkse zorginstanties in de kijker

today 4

Background

Mensen samenbrengen en hen zo lang mogelijk autonoom en thuis laten leven. Dat is de belangrijkste doelstelling van de verschillende diensten die op de welzijnscampus actief zijn. In al die faciliteiten werken gemotiveerde medewerkers nauw samen aan een stevige zorgketting voor hun mensen. Heb je zin om ze live te ontmoeten? Kom dan naar de Dag van de Zorg.

Vier cruciale faciliteiten

Bij zorg ligt de klemtoon vaak op oudere generaties, maar op de welzijnssite kan iedereen terecht voor maatschappelijke en faciliterende hulp. Toch zet de Middelkerkse Dag van de Zorg vier cruciale faciliteiten in de kijker.

  • Het Lokaal Dienstencentrum brengt dankzij een breed en toegankelijk aanbod diensten en activiteiten heel wat mensen samen. Met de buurtwerking gaat het LDC met een gerichte aanpak langs in buurten waar veel oudere en potentieel zorgbehoevende mensen wonen.
  • Het infopunt Welzijn is dan weer het toegankelijke aanspreekpunt voor een brede waaier zorgvragen.
  • De assistentiewoningen bieden extra ondersteuning voor oudere mensen die nog relatief goed te been en autonoom zijn.
  • Het woonzorgcentrum De Ril biedt onderdak aan zo’n 70-tal bewoners. Samen met de aanvullende diensten van het kortverblijf en het dagverzorgingscentrum is het een thuis voor iedereen die verregaande zorg nodig heeft.

Dag van de Zorg praktisch?

Op zondag 17 maart, van 14 tot 17 u. in WZC De Ril en op de site van het Welzijnshuis, Sluisvaartstraat.

Er is animatie, hapjes en gebakjes.

 

Written by:


0%
× Hoe kan ik je helpen?