Nieuws

Gastronomie en toerisme langs de radio.

today 13

Background

Melinda FM en magazine De Boarebreker hebben boon voor horeca: “Gastronomie en toerisme langs de radio”

Radiopionier Melinda FM, met zetel in Middelkerke, pakt vanaf zaterdag 2 maart uit met een nieuwe rubriek vol weetjes over horeca en toerisme. Melinda FM-voorzitter Chris Schoutteet breidt zijn mooi gamma muziek en informatie immers uit met de rubriek “De Boarebreker – Gastronomie & Toerisme”. Deze wordt ingevuld door de redactie van het jaarmagazine De Boarebreker – Gastronomie & Toerisme. Vanuit Middelkerke zijn zij al 27 jaar in het getouw om horeca en toerisme in al zijn vormen te promoten, met nadruk op de kust. Melinda FM is een van de pionierzenders aan de Midden- en Westkust. De radio bestaat reeds meer dan veertig jaar en heeft haar uitzendstudio langs de Torhoutsesteenweg 4b in Leffinge, deelgemeente van Middelkerke. Melinda FM is wellicht tevens nog de enige radio met een volledig team vrijwilligers, die dagelijks live programma’s maakt uit liefde voor muziek en hun vele trouwe luisteraars. De radiozender is een product van de familie Schoutteet, met als voorzitter Chris Schoutteet: “Onder de naam Melinda FM brengen we eigentijdse lokale radio met een gevarieerd muziekformat aangevuld met regionaal nieuws en dit gebracht door een team van zo’n dertig enthousiaste vrijwilligers”, zegt voorzitter Chris Schoutteet, samen met Marc De Coster eigenaar van de radio, met programmaleider Maarten Dewit. “We zijn blij met de aanvulling van ons nieuw programma ‘De Boarebreker Gastronomie & Toerisme’ langs de radio.”

Elke zaterdag Het magazine De Boarebreker – Gastronomie & Toerisme is dit jaar aan zijn 27ste jaargang toe. Hoofdredacteur is Georges Keters, al decennia een begrip binnen de horeca en het toerisme. Als freelance journalist voor diverse kranten en tijdschriften doorkruiste hij een flink stuk van de wereld en laat ons telkens genieten van wat er te smullen valt aan tafel en hoe mooi onze aardbol eigenlijk is. “Met Melinda FM vallen we straks elke zaterdag van 10 tot 11 uur zo direct in het oor van de liefhebbers van het lekkere en mooie leven, met uiteraard de nadruk op de regio, met de kust en het hinterland als speerpunten”, stelt Georges Keters, recent nog door de Academie voor de Streekgebonden Gastronomie bedacht met de ASG-Prijs Jan Lambin-toerisme-eremerk 2023, jaarlijkse Benelux-onderscheiding als de culinair-toeristische promotor van de kust. Een uur vol smaakvolle tips Het is duidelijk. De nieuwe rubriek binnen Melinda FM kan een smaakvolle leidraad worden voor lekkerbekken en een leerrijke aanvulling op de kennis van de mooiste plekjes in onze regio en ver daarbuiten. Horecalui en reisorganisatoren kunnen hun weetjes steevast kwijt via het mailadres georges.keters@skynet.be.

De rubriek ‘De Boarebreker Gastronomie & Toerisme’, elke zaterdag van 10 tot 11 uur op Melinda FM, te beluisteren op 107,8 FM en 107,2 Fm en op DAB+.

Marc De Coster, Georges Keters, Maarten De Wit en Chris Schoutteet staan voortaan elke zaterdag van 10 tot 11 uur borg voor een leuk uurtje gastronomie en toerisme op Melinda FM.

Written by:


0%
× Hoe kan ik je helpen?