Nieuws

GESLAAGDE SINKSENKERMIS WIJK DE SLUZE IN MIDDELERKE

today 11

Background

Melinda FM met praatgasten op Sluze Kermesse MIDDELKERKE

De fel gesmaakte Middelkerkse radiozender Melinda FM was vijf dagen een fel opgemerkte verschijning op Sluze Kermesse, een jarenlange traditie met Sinksen. Niet alleen omwille de voorstelling van de gloednieuwe super digitale radiostudio, met alles er op en eraan, maar vooral omwille de muzikale omlijsting, aansluitend interviews met een reeks interessante praatgasten.

De organisatoren Steve Lobbrecht en Bart Vandekerckhove waren de koning te rijk met de inbreng van Melinda FM, al decennia een begrip als lokale radio. Vijf dagen lang feest en amusement zijn de grote spelers. Voorzitter Melinda FM Chris Schoutteet, geflankeerd door Tommy Degrauwe (Aircast Media Solution): “Het is een plezier hier in eigen midden te kunnen laten zien wat een lokale radio kan. Naast muziek staan we dagelijks borg voor lokaal nieuws uit de hele regio. Daarbij is moderniseren een must. Vandaar de inbreng van een up to date digitale mengtafel, die we zopas in gebruik namen. Het neusje van de zalm. Onze mobiele studio laat ons toe evenementen op te luisteren met muziek en leuke babbels. Dankzij het technisch hoogstaand bestand is Melinda FM te beluistern op twee FM-frequenties: 107.8 FM vanuit Middelkerke en 107.2 FM vanuit Nieuwpoort. “Op die manier bereiken we nagenoeg de volledige Midden- en Westkust. Vergeten we daarbij niet dat Melinda FM sinds 2022 ook via DAB+ (de nieuwe digitale standaard) ook te beluisteren is. Met onze zenders in Torhout, Brugge en Roeselare is Melinda FM in zijn totaliteit bijna in zowat gans West-Vlaanderen te genieten.”

PRAATGASTEN

Radioreporter Gino Ester haalde met genoegen daarnaast nog wat gasten voor de micro met daarbij onder andere Kris Vandecasteele, de Nieuwpoortse schepen van Visserij, die tekst en uitleg gaf over de Visserijfeesten en de hulde aan de Vissers terwijl David Debrael de kijkers wegwijs maakte omtrent de dartswedstrijd in de feesttent. Culinair en toeristisch journalist Georges Keters gaf tekst en uitleg over de 27ste editie van het Magazine De Boarebreker – Gastronomie & Toerisme: “Ons jaarlijks infoblad, met nieuwsjes over het reilen en zeilen deze zomer aan zee, telt 140 pagina’s met speerpunten Middelkerke en Westende aansluitend Oostende, Nieuwpoort, Koksijde en Oostduinkerke en onder andere Ieper, naast heel wat info over het hinterland. Het blad is vanaf begin juni in de voornaamste toeristische kantoren en adverteerders gratis te bekomen. Meer nog, elke zaterdag is magazine De Boarebreker – Gastronomie & Toerisme van 10 tot 11 uur te horen op Melinda FM.” Burgemeester Jean-Marie Dedecker haalde alle oren naar zich toe en dankte de organisatoren voor de puike vijfdaagse. Veel dank ook voor de weggebruikers voor hun begrip gedurende de wekenlangs wegenwerken in de gemeente: “Men kan geen pannenkoeken bakken zonder eieren te breken. Werken brengen steevast tijdelijk wat ongemak mee maar scheppen voldoening als alles achter de rug is. Na de zomer wordt ook gestart met de vernieuwing van de zeedijk richting Oostende. Dan is gans onze wandeldijk een feit. Middelkerke leeft en dan is top accommodatie inzake weggebruik, wandelmogelijkheden en ontspanning onontbeerlijk. Zo plukken we vandaag al mooie vruchten van het gloednieuwe Silt, casino dat extra volk naar Middelkerke lokt, uitstekend voor de lokale economie. Met veel dank aan allen die daaraan hebben meegewerkt.”

Written by:


0%
× Hoe kan ik je helpen?