Nieuws

Groene zeedijk in Westende komt in aanmerking voor Prijs Publieke Ruimte

today

Background

Nog een nominatie erbij voor #mk Promenade!

De nieuwe groene promenade in Westende is genomineerd voor de Prijs Publieke Ruimte. Dat is de meest gerenommeerde prijs voor projecten in de open ruimte in Vlaanderen. #mk promenade krijgt een nominatie in de categorie ‘landelijke projecten’. Stemmen voor de publieksprijs kan vanaf zondag 24 maart tot 24 april.

Sportcomplex versmelt met omgeving

Sinds juni 2023 is de nieuwe zeedijk in Westende klaar. In drie jaar tijd ontpopte deze cruciale locatie zich van traditionele, stenen wandeldijk tot groene, verbrede en natuurlijke promenade. Er is nu meer ruimte voor beleving en zon dankzij een geterrasseerde wandelzone, wandelpaden in de grasdijken en een betere indeling van de dijkruimte.

Na het binnenhalen van twee Blue Innovation Awards en de zilveren Publica Awards haalt de promenade dus nog een mogelijke erkenning binnen. Daarnaast is de promenade ook nog genomineerd voor de European Prize for Urban Public Space die in het najaar in Barcelona wordt uitgereikt.

Een jury van experts uit verschillende Vlaamse administraties en instanties kiezen uit de 6 genomineerde projecten voor de juryprijs. Het publiek kan stemmen voor de publieksprijs.

Stemmen maar!

De stemmingsronde voor de publieksprijs start op zondag 24 maart en duurt tot woensdag 24 april.

Stemmen kan via https://congres.publiekeruimte.info

Written by:


0%
× Hoe kan ik je helpen?