Nieuws

Het Zandsculpturenfestival Middelkerke wordt fabelachtig!

today 23

Background

Elk jaar wil het Zandsculpturenfestival Middelkerke het publiek blijven boeien, niet enkel met toffe, tijdloze onderwerpen, maar ook met nieuwe, verrassende elementen die het evenement fris en actueel houden. Enkel op die manier kan het festival het grootste kustevenement blijven. Voor de editie 2023 duiken we samen de wondere wereld van sprookjes in. Het wordt een ware belevenis voor jong en oud met uiteraard de allerbekendste sprookjes, maar ook enkele parels die je misschien vergeten bent.

Meer beleving dan ooit

 

Bezoekers betreden het festival letterlijk via de grote poort, waarna heel veel sprookjesfiguren hen opwachten. Meer dan twintig sprookjes en personages verrijzen uit het zand: de gelaarsde kat, de kleine zeemeermin, klein duimpje, Sneeuwwitje, een grote vuurspuwende draak en nog veel meer! Het wordt een heuse sprookjeswereld die ook bevolkt zal worden door echte tovenaars, prinsen en prinsessen.

Welkom in het zandtheater

 

In samenwerking met theaterproductiehuis De Proefkonijnen komt de sprookjeswereld ook écht tot leven. Het gezelschap is gespecialiseerd in theater dat je helemaal onderdompeld in unieke verhalen.

Op mysterieuze wijze is een aantal sprookjesfiguren vast komen te zitten in het sprookjesboek. Aan de kinderen om dit mysterie te ontrafelen en de toverspreuk te vinden die de sprookjesfiguren kan bevrijden. De beleving begint zodra de bezoekers het terrein betreden. Daar kunnen de kinderen aanwijzingen vinden die verwerkt zitten in de zandsculpturen, maar ook bij de acteurs die ertussen rondlopen. Op de theatervoorstelling die dagelijks meerdere keren te zien is, kunnen de jonge speurneuzen al die aanwijzingen bij elkaar brengen om de sprookjesfiguren te bevrijden, zodat ze allemaal nog een lang en gelukkig kunnen leven.

En dan is het nog niet gedaan

 

We denken extra aan jullie kleine tovenaars en prinsessen, met extra ruimte om te stoeien en te spelen. Een springkasteel, een zandbak, leuke speeltuigen en nog veel meer, maken je gezinsdagje uit naar Middelkerke compleet. En het beste nieuws: al die nieuwigheden zijn gewoon inbegrepen in de ticketprijs.

 

Een grote aanwinst voor inwoners en handelaars

 

“Het Zandsculpturenfestival heeft zijn plaats verdiend op de evenementenkalender van Middelkerke én van de Vlaamse kust. Nu gaan de organisatoren nog een stap verder en wordt het nog meer een beleving. Sprookjes zijn van alle tijden en boeien zowel jong als oud, zeker als je de knipogen van de ontwerpers zult weten te ontdekken. Ook de locatie aan het Arthur De Greefplein is een voltreffer, zowel voor de bezoekers als voor de handelaars in de buurt. We zijn er alvast klaar voor om opnieuw meer dan 100.000 bezoekers te verwelkomen én hen een topdag in Middelkerke te laten beleven. En last but not least, voor onze eigen inwoners blijft het Zandsculpturenfestival een ‘must see’. Daarom verkopen we opnieuw voordeeltickets voor onze eigen inwoners en tweedeverblijvers. Die zullen enkel te koop zijn aan onze toeristische balies,” vertelt burgemeester Jean-Marie Dedecker.

 

Praktisch

 

Het Zandsculpturenfestival Middelkerke vindt plaats van 1 juli tot en met 10 september. Info en tickets zijn op www.zandsculpturenfestival.com. Ook dit jaar krijgen inwoners van Middelkerke en mensen met een tweede verblijf in Middelkerke 2 euro korting. Die kaarten zijn enkel verkrijgbaar bij de infopunten toerisme

 

Alle tickets (ook de kaartjes voor de inwoners) zijn vanaf 24 maart om 10 u. te koop.

Written by:


0%
× Hoe kan ik je helpen?