Nieuws

Jeline Vandromme, Jeroen Declerck en Wout Logier winnen Nieuwpoortse Sporttrofeeën

today 3

Background

Tijdens het Nieuwpoortse Sportgala huldigen Stad Nieuwpoort en de stedelijke sportraad de verdienstelijke sporters die zich in 2023 in de kijker hebben gewerkt. Tennisster Jeline Vandromme gaat naar huis met de Trofee voor Sportjongere. De Trofee voor Sportverdienste is toegekend aan Jeroen Declerck. Atleet Wout Logier heeft de Trofee voor Sportprestatie bemachtigd.

 

De avond van het Nieuwpoortse Sportgala focust op de successen, overwinningen en verwezenlijkingen van sporters die in Nieuwpoort wonen of bij een Nieuwpoortse sportvereniging aangesloten zijn. Maar liefst 29 sportievelingen uit diverse sporttakken waren genomineerd voor één van de drie Sporttrofeeën.

 

De Trofee voor Sportjongere wordt toegekend aan een verdienstelijke jongere onder de 16 jaar die een uitmuntende sportprestatie heeft neergezet. De Trofee Sportprestatie wordt uitgereikt aan een club, man of vrouw die een uitzonderlijke sportprestatie heeft geleverd. De Trofee voor Sportverdienste staat voor een uitzonderlijke prestatie door een vrijwilliger, trainer, medewerker etc. bij een Nieuwpoortse sportclub.

 

Het feit dat de jury uit een grote poule kandidaat-laureaten kon kiezen, vindt schepen van Sport Bert Gunst een positieve zaak:

 

“Het doet mij bijzonder veel deugd dat Nieuwpoort over zo veel sterke sportambassadeurs beschikt. Het is fantastisch om te zien hoe zij onze stad en hun verschillende sportdisciplines resoluut op de kaart zetten. Door middel van de individuele prestaties of teamresultaten geven de genomineerde sporters ook een duidelijk signaal naar opkomende atleten: dat sport belangrijk is en je leven telkens opnieuw verrijkt. Ongeacht of je professioneel of recreatief bezig bent met sport, het helpt je om je eigen talenten te ontdekken en je grenzen te verleggen. Bovendien versterkt sporten je sociaal leven en het houdt je gezond.”

 

Trofee voor Sportjongere

In deze categorie waren er negen individuele sporters en één aflossingsteam die kans maakten op de award. De Trofee is uitgereikt aan Jeline Vandromme. Het 16-jarige tennistalent uit Nieuwpoort, actief bij KTC Brugge, wist al een indrukwekkend palmares bij elkaar te spelen. Zo won ze in 2023 het Europees kampioenschap voor -16-jarigen én voegde de Europese Masters in Monaco toe aan haar erelijst. Ondertussen timmert Jeline in het Topsportcentrum van Tennis Vlaanderen in Wilrijk hard aan haar ontluikende tenniscarrière. Volgend doel zijn de grandslamtoernooien voor junioren, om later door te stoten naar het profcircuit.

 

De andere genomineerden waren Sterre Nauwelaerts (thaiboks), Sem Sarrazijn (tennis), Kobe Praet (zwemmen), Remi D’heere (zwemmen), Ditte Claeys (zwemmen), Nette Claeys (zwemmen), Rowan Mommerency (atletiek), Lieselot Spaey (atletiek) en de NAC-atletiekaflossingsploeg scholieren meisjes (Lieselot Spaey, Sterre Provost, Fien Logier, Saartje Lansen en Steffie Pylyser).

 

Trofee voor Sportverdienste

Nieuwpoortenaar Jeroen Declerck (33 jaar) krijgt de Trofee voor Sportverdienste. Als voorzitter van de Vrije Zwemmers Nieuwpoort (VZN) is Jeroen een gekend figuur in Nieuwpoortse sportkringen. Samen met zijn ploeg zorgt hij ervoor dat deze bloeiende sportvereniging een thuishaven is waar zwemmers van alle leeftijden zich zowel competitief als recreatief kunnen uitleven.

 

Naast het zwemmen is Jeroen ook verknocht aan duursport. Dat blijkt uit zijn deelname aan de legendarische Marathon des Sables in Marokko, een zesdaagse ultraloop van maar liefst 254 kilometer doorheen de woestijn. Deze uitputtingsslag legde Jeroen af in vijf etappes in ronduit uitdagende omstandigheden. Hij finishte uiteindelijk als 114e van de initiële 1.115 starters.

 

Met zijn loopavontuur zamelde Jeroen geld in voor Kom op tegen Kanker. In totaal bracht dat het mooie bedrag van maar liefst 7.748 euro op. Omwille van zijn puike sportprestatie, gekoppeld aan een betekenisvol sociaal engagement, is hij de verdiende winnaar.

 

Trofee voor Sportprestatie

In deze categorie waren zeven individuele sporters en één team genomineerd. Het is de 19-jarige atleet Wout Logier van de Nieuwpoortse Atletiekclub (NAC) die de Trofee voor Sportprestatie mee naar huis neemt. Vorig jaar was hij reeds genomineerd in dezelfde categorie, maar greep toen naast de award.

 

Wout kroonde zichzelf immers tot Belgisch kampioen op de 3.000 meter steeple in een toptijd van 9.38.50. Bij deze atletiekdiscipline leggen deelnemers een hardloopparcours van 3.000 meter af. Onderweg moeten lopers 28 hindernissen en zevenmaal een waterbak passeren.

 

De andere genomineerden waren Renzo Van de Vyvere (atletiek), Maya Vanhee (atletiek), Mike Bosman (voetbal/zwemmen), Johan Verbeke (wielrennen), Thomas Verbeke (tennis), Didier Lybaert (tennis) en de padelploeg van KTC Issera Dames P100 (Kim Pillen, Tineke Vandenbosch, Heleen Debehets, Charlot Fonteyne, Jozefien Debaeke, Anne-Sophie De Deckker en Geertrui Tack).

Written by:


0%
× Hoe kan ik je helpen?