Nieuws

Lombardsijdse Lampionnentocht breekt record!

today 14

Background

Op zaterdag 28 oktober trok er een warme gloed door Lombardsijde: maar liefst 370 deelnemers namen deel aan de derde lampionnentocht van Dorp InZicht Lombardsijde. De recordopkomst toont dat Lombardsijde leeft! En net dat is de bedoeling van Dorp InZicht of andere dorpscomités: het dorpsleven en de gemeenschap stimuleren.

Schmink, lampionnen en toveren

Aan het startpunt in de Oude Nieuwpoortstraat was het al meteen gezellig druk. Kinderen konden zich gratis laten schminken voor ze een lichtstreep door het dorp trokken met hun zelfgemaakte lampionnen.

Na een korte maar stevige wandeling prikkelde een goochelaar de fantasie van de deelnemers. Kinderen gingen trouwens niet met lege handen naar huis dankzij een goedgevulde goodiebag aangeboden door Dorp Inzicht. Het is nu al uitkijken naar de volgende Halloweeneditie in 2024.

Dorp InZicht Lombardsijde organiseert naast deze lampionnentocht onder andere Lombardsijde Zingt, een paasontbijt en een drukbezochte rommelmarkt.

Belangrijke voor dorpsleven

Voor schepen voor participatie Natacha Lejaeghere zijn dorpscomités zoals Dorp InZicht enorm belangrijk. Ook in onze andere dorpen zijn gelijkaardige initiatieven aan het werk. “Ze zorgen niet alleen voor leven in de brouwerij, maar ze zijn ook een belangrijke spreekbuis voor het reilen en zeilen in onze dorpen.”

Written by:


0%
× Hoe kan ik je helpen?