Nieuws

Magisch Middelkerkse kerstvakantie

today 5

Background

Al werkte het weer niet mee en bleef die witte kerst weer uit, toch was de afgelopen kerstvakantie in Middelkerke een topeditie. Met Magisch Middelkerke als sleutelevent beleefden zowel inwoners als vakantiegangers er een gezellig drukke kerstvakantie. Winterknetters sluit de Middelkerkse feestdagenperiode af met een geanimeerde kerstboomverbranding op 13 januari. Ondertussen lijsten we enkele cijfers over de kerstvakantie in Middelkerke op!

Goeie kerstvakantie voor toerisme

Met 200.336 ligt het toeristische overnachtingscijfer in Middelkerke 7% hoger dan vorig jaar.

Topdag voor overnachtingen in de kerstvakantie was 31 december met 21.764 registraties.

Omwille van 12 regendagen lag het aantal dagjestoeristen lager dan vorig jaar. Dan nog kwamen zo’n 74.100 mensen langs voor een dagje Middelkerke. Kerstdag (5.923 bezoekers) en nieuwjaarsdag (5.709 bezoekers) waren de uitschieters.

Dankzij het hoge aantal overnachtingen registreerden de toeristische instanties een fractie meer bezoekers tegenover de vorige kerstvakantie. Opvallend is de sterke stijging van buitenlandse bezoekers (+11% ten opzichte van vorig jaar).

Ook de Middelkerkse handelaars waren tevreden over de afgelopen kerstvakantie. Schepen voor lokale economie Natacha Lejaeghere: “Zeker over de tweede week van de kerstvakantie kregen we positieve signalen. Dat is het moment wanneer heel wat tweedeverblijvers afzakken. Maar ook veel families en vriendengroepen vieren hier de jaarwissel.”

Allen naar Magisch Middelkerke

Aan de hand van enkele verbruikscijfers bestempelen de organisatoren van Magisch Middelkerke in het Normandpark opnieuw als voltreffer.

Projectverantwoordelijke Bram Opstaele schat dat er zo’n 30.000 mensen een bezoekje brachten aan het prachtig versierde Normandpark. De technici van het nieuwe lichtspektakel duwden 140 keer op ‘play’ en de jongens van de dienst domein versierden het Normandpark met maar liefst 5 lopende kilometer led-verlichting.

De zwierende theekopjes tolden zo’n 5.000 keer en rolden er rond de 50.000 oliebollen over de toonbank van het oliebollenkraam.

Op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie sprak burgemeester Dedecker 3.500 aanwezigen – met doventolk – toe. Dat betekent evenveel uitgedeelde pakjes friet en minimaal 7.000 pintjes en frisdrank.

“Er was een massa volk”, glunderde burgemeester Dedecker. “Dat voorspelt veel goeds voor komend jaar, want we hebben wel ’t één en ’t ander in petto. Denk maar aan de opening van Silt, of een nieuwe editie van Tien Om Te Zien.”

Succesvolle Colour Light Trail

Ook andere eindejaarsevenementen waren een succes. 1.100 loop- en wandelfanaten brachten tijdens de Colour Light Trail op 29 december licht en sfeer in het centrum van Middelkerke. Om jonge gezinnen leuke knutsel en doe-activiteiten aan te bieden, deelden de baliemedewerkers aan de infopunten toerisme zo’n 1.854 Hupsakeefolders uit.

De feestperiode wordt op zaterdag 13 januari in Middelkerke afgesloten met Winterknetters, een geanimeerde kerstboomverbranding van 16 tot 00 u.

Heel het jaar door toeristische aantrekkingskracht

Dat Middelkerke ook buiten de zomerperiode aantrekkelijk is voor vakantiegangers en  dagjestoeristen is te danken aan het gespreide aanbod over gans het jaar. “Dat is een bewuste keuze, stelt schepen van toerisme en evenementen Tom Dedecker. “Niet iedereen wil het vliegtuig nemen naar zonnige oorden. Ook onze kustgemeente blijft een populaire ‘weekendje-wegbestemming’. We stemmen onze evenementen gericht af op onze inwoners, tweedeverblijvers en vakantiegangers en we hebben een uitgebreid logiesaanbod. Zo kunnen ze gans het jaar terecht in Middelkerke.”

Written by:


0%
× Hoe kan ik je helpen?