Nieuws

Nieuwpoort kijkt uit naar veertiende Duin-Strand-Poldertocht voor mountainbike en handcycling.

today 11

Background

Op zondag 11 februari 2024 vindt in Nieuwpoort de jaarlijkse Duin-Strand-Poldertocht plaats. Het sportevenement biedt verschillende uitdagende parcours aan voor mountainbikers en handbikers. Nieuw dit jaar is een speciale Kidstour van 12 km, volledig op maat van jeugdige MTB-fanaten.

De Duin-Strand-Poldertocht, een organisatie van Stad Nieuwpoort en mountainbikeclub Jeanne Panne Bikers, is traditioneel het allereerste sportgebeuren op de Nieuwpoortse activiteitenkalender. Het evenement is dit jaar reeds aan de veertiende editie toe.

Deelnemers kunnen kiezen tussen een parcours van 30, 40, 50 of 60 km. Ook voor handbikers wordt een ronde uitgestippeld. Zij kunnen zich verwachten aan een traject van 35 km. Voor de MTB-tocht van 30 km wordt één bevoorrading voorzien. Alle overige tochten hebben twee bevoorradingen.

Zowel de start- als finishlijn van de verschillende parcours van de Duin-Strand-Poldertocht bevindt zich aan de stedelijke sportzaal in het Leopold II park. Voor de MTB-tochten van 50 en 60 km vertrekken deelnemers tussen 8 en 11 u. Voor alle andere tochten kan er gestart worden van 8 tot 12 u. Aan de eindmeet worden douches voorzien en kunnen fietsers hun fiets reinigen.

De deelnameprijs voor sporters met vergunning bedraagt 5 euro, fietsers zonder vergunning betalen 6 euro inschrijvingsgeld. Inschrijven gebeurt ter plaatse.

Meer info over de 14e Duin-Strand-Poldertocht vind je op www.nieuwpoort.be/mtb-toertocht.

Kidstour van 12 km
Er wordt ook een mountainbiketocht voor kinderen ingericht. Deze Kidstour van 12 km lang is afgestemd op de vaardigheden van jeugdige fietsers, verklaart schepen van Sport Bert Gunst:

“Voor jongeren hebben we een speciale route samengesteld, geen afmattend parcours maar een leuke tocht die hen moet warm maken voor de mountainbikesport. Van zandstroken tot spannende afdalingen, de Kidstour staat garant voor plezier en haalbare uitdagingen. Ook wie het mountainbiken nog niet honderd procent meester is, hoeft niets te vrezen. Ervaren gidsen staan klaar om de kinderen veilig doorheen het parcours te leiden. Je krijgt daarbij ook handige tips en trucs.”

De vertrek- en aankomstzone van de Kidstour wordt ook ingericht aan de stedelijke sportzaal. Er kan gestart worden tussen 10.30 en 12 u. Wie meefietst, draagt een helm en beschermende kleding én zorgt ervoor dat de mountainbike in orde is. Deelnemen is gratis, vooraf inschrijven is verplicht en gebeurt via www.nieuwpoort.be/mtb-toertocht. Na de tocht krijgt elke jongere een klein aandenken.
Op zondag 11 februari 2024 wordt de veertiende editie van de Duin-Strand-Poldertocht voor mountainbike en handcycling ingericht. (© Stad Nieuwpoort)

Written by:


0%
× Hoe kan ik je helpen?