Nieuws

Ontdek de zorghelden tijdens Dag van de Zorg

today 14

Background

Op zondag 17 maart zet Vlaanderen de zorgsector weer in de kijker. Ook in Middelkerke kun je tijdens de lokale editie van Dag van de Zorg kennismaken met enkele belangrijke zorgvoorzieningen, hun medewerkers en de vrijwilligers. Dankzij hun onvermoeide inzet organiseren zij zowel ondersteuning op maat voor zij die nog thuis wonen of zorg voor hulpbehoevende mensen.

Zorg sterk veranderd

Schepen Dirk Gilliaert is al verschillende legislaturen bevoegd voor de verschillende zorginstanties en zag het lokale zorglandschap op korte tijd sterk veranderen. “Hoe we zorg organiseren en aanbieden is de afgelopen decennia sterk veranderd. Mensen zijn veel actiever, ze blijven langer fit en zijn daardoor minder snel aangewezen op intense zorg zoals de verhuis naar een woonzorgcentrum. Maar dat wil niet zeggen dat mensen geen zorg op een ander niveau nodig hebben. Er zijn nu andere uitdagingen… De Dag van de Zorg is de perfecte gelegenheid om gans ons aanbod op een gebalde en persoonlijke manier te ontdekken. Zorg gaat ook over correct doorverwijzen, het ondersteunen van familieleden, of het aanbieden van interessante cursussen.”

Kennismakingsdag voor lokale zorg

Wat mogen bezoekers dan verwachten tijdens Dag van de Zorg? “Tussen 14 en 17 u. zetten we vier van onze zorgvoorzieningen open voor het grote publiek. Mensen kunnen onder andere het dienstencentrum, het Infopunt Welzijn, de assistentiewoningen en het woonzorg- en dagverzorgingscentrum bezoeken. We voorzien uiteraard ook een drankje en een gebakje.”

“Spring eens binnen en ontdek het dienstencentrum, het woonzorgcentrum, het dagverzorgingscentrum, of één van onze assistentiewoningen

Dirk Gilliaert, schepen voor welzijn en voorzitter bijzonder comité sociale dienstverlening

“Het is de perfecte gelegenheid om de verschillende locaties te ontdekken en kennis te maken met de mensen achter de verschillende werking. Je kan er bijvoorbeeld een kamer in het WZC, of een assistentiewoning bezoeken. Uiteraard is er heel veel ruimte voor vragen en inlichtingen. Dag van de Zorg is ook een grote dankjewel voor onze logistieke teams, het keukenpersoneel, onze administratieve mensen en alle zorg- en verpleegkundigen. We voorzien uiteraard ook een drankje en een gebakje.”

Nieuwe maatschappelijke uitdagingen

Waarom moet je zeker naar de Dag van de Zorg komen? “Vroeg of laat worden we allemaal met een zorgvraag geconfronteerd. Er zijn nieuwe maatschappelijke uitdagingen. Ik denk aan mobiliteit, de gevolgen van de verregaande digitalisering, gezondheidsthema’s zoals dementie, de zoektocht naar leuke en kwaliteitsvolle vrijetijdsbesteding, het gevecht tegen vereenzaming… Op al die zorgvragen bieden we met onze Middelkerkse zorgorganisaties een gepast antwoord”, besluit Dirk Gilliaert.

Dag van de Zorg praktisch

Zondag 17 maart 2023, tussen 14 en 17 u.

Op de Welzijnssite aan de Sluisvaartstraat en in het woonzorgcentrum De Ril.

Vrij toegankelijk.

Written by:


0%
× Hoe kan ik je helpen?