Nieuws

Oostendse restaurants laten zich inspireren door grootmeester.

today 22

Background

De Tafel van James brengt kunst aan tafel in kader van Ensor2024 Speciaal voor Ensor2024, een ambitieus themajaar over het leven en werk van James Ensor, gaat de Oostendse horeca aan de slag met zijn oeuvre. Bijna 30 Oostendse restaurants brengen een vleugje kunst aan tafel, geïnspireerd door de grootmeester. Nog tot en met juni kan je mee aan de Tafel van James schuiven. Wat er op het menu staat? Hapjes geserveerd op kunstige keramiek, carbonara di mare, een sundae uit een schelpvormig koekje, oesters op verschillende wijzes en nog zo veel meer. Iedereen kent zijn maskers of zelfportretten, maar Ensor tekende ook ‘De rog’ of ‘De oestereetster’. Hij experimenteerde met groenten en bloemen in zijn stillevens en ontwierp zelfs een menukaart. Door de kruisbestuiving tussen Ensor en de culinaire wereld voor ‘De Tafel van James’ komt nu een verrassende mix van verhalen, ingrediënten en kunsthistorische details uit de keukens van de deelnemende restaurants gewaaid.

Deze restaurants doen mee aan De Tafel van James: Amy Mary – Belair – Belle de Jour – Bistro Mathilda – Brasserie Albert – Brasserie David – Brassi Grand Café – Cultuurcafé De Grote Post – Gastrobar Sam – Heerlijk – Le Bassin – Lusitania – Mange Tout – Marina – Oode – Paroles, Paroles – Restaurant Boucquez – Roccia – Rocco Eats – Smowk – St.-Malo – Toi, Moi et la Mer – Toope – Trattoria Ensorito – Willem Hiele – Zuske Loopt het water je al in de mond door deze smakelijke verhalen en foto’s?

Reserveer je ensorgerechten of -menu’s dan zeker op voorhand bij de restaurants. Alle info vind je op de instagrampagina @tafelvanjames of in de krant die speciaal voor dit project op poten werd gezet. Dit project is een concept van Toerisme Oostende en Horeca Middenkust en werd gecoördineerd door journaliste Veerle Helsen.

Written by:


0%
× Hoe kan ik je helpen?