play_arrow

Talkshow

RAPHA

micRAPHAtoday05/03/2023 55

Background
  • cover play_arrow

    RAPHA RAPHA

Skip to

Raphaera Kuabe Atekaze, beter bekend onder haar artiestennaam RAPHA, is een Belgisch-Congolese singer-songwriter afkomstig uit het Antwerpse. Al van kinds af aan had RAPHA de droom maar ook de ambitie om het volledig te maken binnen de muziekwereld als zangeres. Tijdens haar jeugd spendeerde RAPHA dan ook haar tijd door haar muzikale vaardigheden op punt te zetten en zette ze haar eerste stapjes binnen de wereld van muziek. Maar 2020 is het jaar waar het allemaal eigenlijk begon. Ze nam deel aan de welbekende wedstrijd genaamd MNM Rising Star en ondanks de sterke competitie won RAPHA MNM Rising star 2020. Geïnspireerd door artiesten als Mimi Webb, Alicia Keys en Alessia Cara groeide bij haar ambitie om de droom van een eigen solo-carrière na te jagen.

Met als resultaat dat in 2022 haalde ze haar debuutsingle genaamd ‘Funny’ uitbracht. Haar debuutsingle ‘Funny’ werd zeer positief onthaald ontvangen door het publiek. Zo mocht ze ‘Funny’ gaan voorstellen met live optredens in de studio’s van MNM en Radio 2. Met als resultaat dat ‘Funny’ 6 weken lang de Ultratop 50 van Vlaanderen besteeg. Maar nu is RAPHA terug met een gloednieuwe single. Deze single heet ‘Loin De Mes Yeux’ en deze single bestrijkt enkele gevoelige maar relevante onderwerpen die zij hoog in het vaandel draagt. Met deze verfrissende combinatie tussen Franse en Engelse lyrics brengt haar niets anders dan rauwe emoties in een hip en melodieus jasje.

De rode draad in haar muziek is dan ook steeds om een betekenisvolle boodschap uit te dragen over emoties waar mensen zich in kunnen herkennen, om op deze manier te blijven intrigeren en inspireren.


Talkshow

0%
× Hoe kan ik je helpen?