Nieuws

Provinciedomein Atlantikwall Raversyde heropent bunkercomplex met drie nieuwe expo’s

today 9

Background

Maandag 4 maart om 15 uur Atlantikwall Raversyde, Nieuwpoortsesteenweg 636 in Oostende
Het bunkercomplex op provinciedomein Atlantikwall Raversyde heropent op zaterdag 9 maart de deuren met maar liefst drie nieuwe expo’s: ‘Getekende Oorlog: De Atlantikwall Gestript’, ‘Ensor 1940’ en ‘James Baron Ensor’. De expo’s zullen nog tot en met 11 november te zien zijn in het provinciedomein.
De Atlantikwall Gestript
De expo belicht hoe de Atlantikwall en verschillende aspecten van de oorlog in strips worden weergegeven, inclusief thema’s zoals vluchtelingen, verzet, collaboratie, en hedendaagse kwesties zoals het bouwen van nieuwe muren. Naast stripfragmenten, historische foto’s met Vlaamse striphelden en heel wat andere installaties, bevat de tentoonstelling een 50-tal levensgrote figuren. Er wordt ook een nieuwe strip uitgebracht genaamd ‘Victors Oorlog: 4 bange jaren aan de kust’, die het verhaal volgt van een jongen uit Oostende tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ensorjaar
Ook in Atlantikwall Raversyde wordt het Ensorjaar gevierd. Voor de expo ‘Ensor 1940’ maakte de Kunstacademie aan Zee drie reconstructies van werken van James Ensor die tijdens WO II werden vernietigd. Daarnaast fotografeerde Lieven Neirinck voor zijn project ‘James Baron Ensor’ 10 hedendaagse baronnen en 10 baronnessen, met een object dat betekenisvol is voor hen.

De nieuwe expo’s worden op maandag 4 maart aan de pers voorgesteld in aanwezigheid van gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe, burgemeester Bart Tommelein (Stad Oostende), Ensor-intendant Wim Vanseveren, co√∂rdinator-conservator Mathieu de Meyer, Stripexpo-curator Patrick Mortier, striptekenaar Marcel Rouffa & kunstenaar Lieven Neirinck.

Written by:


0%
× Hoe kan ik je helpen?