Nieuws

Recent noodweer in Zuid-Frankrijk belemmert wijnboeren

today 5

Background

Gewijzigde datum voor Rosé aan Zee: 24 augustus

De geplande editie van Rosé aan Zee verandert van datum naar zaterdag 24 augustus. Volgens de organisatoren kampen de wijnboeren in Zuid-Frankrijk met verregaande logistieke problemen omwille van het recente noodweer in Zuid-Europa.

“Viticulteurs geven nu prioriteit aan herstel wijngaarden”

Alain Bloeykens organiseert de doorstart van Rosé aan Zee. “Voor deze editie staat de Zuid-Franse Languedoc als gastregio op het programma. Oorspronkelijk ging Rosé aan Zee doorgaan op zaterdag 20 juli. Vorige week kregen we de melding dat de wijngaarden van enkele deelnemende wijnhuizen en boeren enorm te lijden hadden onder het recente noodweer in Zuid-Frankrijk. En net de Languedoc lijkt ferm getroffen. De wijnboeren hebben nu alle mankracht nodig om hun wijngaarden te herstellen. Dat heeft een grote logistieke impact zodat ze zich moeilijk kunnen engageren voor Rosé aan Zee. Jammer, maar begrijpelijk.”

Nieuwe datum, zelfde roséfeest

“Gelukkig konden we na overleg snel een nieuwe datum vastleggen. We mikken nu op het einde van de zomer. Op zaterdag 24 augustus gaat Rosé aan Zee dus wel door. Met hetzelfde programma, op dezelfde locatie op de Westendse zeedijk ter hoogte van het Rauschenbergplein en uiteraard met een fijne selectie van de beste roséwijnen.”

Written by:


0%
× Hoe kan ik je helpen?