Music

STARLIGHT BELEEFT EEN MIDZOMERNACHTSDROOM IN 2024

today 9

Background

JARIGE MUSICALVERENIGING BEWERKT ROMANTISCHE KOMEDIE VAN WILLIAM SHAKESPEARE!

De musicalvereniging Starlight Musical Productions vzw uit Middelkerke wordt dit jaar een heuse tiener en mag 15 kaarsjes uitblazen! Hun jongste productie past dan ook volledig in dit plaatje. De vereniging legt momenteel de laatste hand aan een bewerking van een komedie van dé toneelauteur bij uitstek, William Shakespeare.

Een Midzomernachtsdroom, het enige stuk naast The Tempest, dat Shakespeare niet baseerde op een reeds bestaand werk, heeft alles van een sprookjesachtig liefdesverhaal: verliefdheid, humor, misverstanden, een magisch bos vol elfen en een … eind goed, al goed. Bestuurslid Viktor Quataert schreef het opgefriste, meer hedendaagse musicalscript.
Het bestuur achter Starlight is hiermee niet aan hun proefstuk toe. De voorbije 15 jaar gingen ze om de 2 jaar resoluut voor eigen adaptaties van gekende werken. Het begon met Peter Pan (J.M. Barrie). Dan volgden De Blauwe Vogel (M. Maeterlinck), De Avonturen van Tom Sawyer (M. Twain), Reinaert (Van den vos Reynaerde) en Joelia (van bestuurslid Koen Appels). Oliver (Ch. Dickens) van Frieda Vanslembrouck & Johan Bouttery was een uitzondering op de regel vanwege tijdsgebrek.
In 2024 brengt Starlight Musical Productions vzw hun zevende musical in een regie van Frederic Mylle, een oud-bestuurslid die destijds de vzw verliet om zelf weer meer op het podium te kunnen staan bij Teater Studio James Ensor.
Tickets voor de tien voorstellingen van Een Midzomernachtsdroom tijdens de krokusvakantie volgende maand in Centrum De Branding in Middelkerke zijn nu te koop via https://tickets.middelkerke.be.
Volg ons verhaal op www.starlight-musical.be

Written by:


0%
× Hoe kan ik je helpen?