Nieuws

Vernieuwing Nieuwlandplein in Nieuwpoort-Bad gaat van start

today 24

Background

In Nieuwpoort-Bad gaat na de paasvakantie de heraanleg van het Nieuwlandplein van start. Het plein zal elementen bevatten van een authentiek duinenlandschap. De werken zijn behoudens omstandigheden afgerond tegen het najaar van 2024. 

 

Vanaf maandag 15 april 2024 begint Stad Nieuwpoort aan de ingrijpende vernieuwing van het Nieuwlandplein, tussen de Elisalaan en de residentiële Simli-wijk. De voorbije jaren werd reeds een nieuwe parkeerkelder onder het Nieuwlandplein aangelegd. De aanleg van de bovenbouw vormt het sluitstuk van de herontwikkeling van de site.

 

Concreet maakt het asfalt plaats voor een glooiende duinenconstructie, compleet met zand en helmgras. Door deze groene, natuurlijke invulling zal het plein een visueel verlengstuk vormen van de aanpalende Simli-duinen.

 

Met de creatie van een artificieel duinenlandschap zorgt Nieuwpoort opnieuw voor een opvallende herinterpretatie van zijn publieke ruimte, verduidelijkt burgemeester Geert Vanden Broucke:

 

“In Nieuwpoort-Bad hebben we de voorbije jaren de belangrijkste pleinen omgevormd van eentonige vlaktes zonder concrete meerwaarde tot bruisende ontmoetingsplaatsen. Met de make-over van het Nieuwlandplein trekken we die lijn door. Tegelijk focussen we hier nog meer dan elders op de aanwezigheid van voldoende groen. We creëren hier zelf een duinengebied dat ons strand en de natuurbiotoop van de Simli-duinen aan elkaar moet linken. Dit wordt een uitzonderlijke eyecatcher die de groene mindset en het vooruitstrevende karakter van Nieuwpoort uitstekend met elkaar doet rijmen.”

 

Eens voltooid, wordt het Nieuwlandplein een aangenaam rustpunt voor wandelaars en fietsers. Dankzij comfortabele zitbanken zal het er gezellig vertoeven zijn. De aanwezigheid van fietsparkeerplaatsen zet het Nieuwlandplein in de verf als perfecte uitvalsbasis om Nieuwpoort-Bad te ontdekken. Samen met het plein worden ook de straatovergangen naar de naburige Edmond Kamplaan en Georges Rodenbachlaan aangepakt.

 

Voor de grootschalige vernieuwingsoperatie voorziet Stad Nieuwpoort een bedrag van 639.838,57 euro. Behoudens onvoorziene omstandigheden én indien het plantseizoen dit toelaat, is de vernieuwing van het Nieuwlandplein afgerond tegen het najaar van 2024.

Written by:


0%
× Hoe kan ik je helpen?