Nieuws

Wie zijn de Middelkerkse ondernemers van het jaar?

today 4

Background

Op maandagavond 29 april zette het gemeentebestuur samen met de adviesraad Lokale Economie en de lokale handelaars de ondernemers van het jaar in de bloemetjes. De gala-avond in Silt was een feestelijke afsluiter van drie stemronden en een viering van gezond, lokaal ondernemerschap. Ondernemer van het jaar was Restaurant Miloma. Bonk uit Westende was starter van het jaar. De publieksprijs was voor restaurant D’Hoeve.

Veel meer dan award show

Voor schepen voor lokale economie Natacha Lejaeghere is deze avond veel meer dan een prijsuitreiking. “Uiteraard is iedereen benieuwd naar de winnaars, maar deze avond draait vooral rond erkenning en appreciatie. In Middelkerke zijn honderden ondernemers actief, in tal van sectoren. Als toeristische gemeente is een bruisende horeca uiteraard een ferme meerwaarde, maar vergeet ook onze sterke aannemers en uitgebreide dienstensector niet. De Nacht van de Ondernemer is een ideale netwerkavond om het lokale ondernemerschap te vieren.”

Ondernemers konden zelf stemmen op collega’s

Via de handelaarsnieuwsbrief konden ondernemers hun collega’s nomineren. Het grote publiek kon stemmen voor de publieksprijs. Op de avond zelf stemden de aanwezigen voor hun favoriet. Restaurant D’Hoeve uit Middelkerke kreeg de publieksprijs, terwijl Bonk uit Westende met de startersprijs ging lopen. Restaurant Miloma uit Lombardsijde werd gelauwerd tot ‘ondernemer van het jaar’.

Open doekje voor de handelaarsbonden

Schepen Lejaeghere huldigde ook de verschillende handelaarsbonden. “Een goeie onderlinge relatie tussen lokale ondernemers versterkt ons handelsweefsel. Onze handelaarsbonden spelen daarin een cruciale rol. Ze houden de vinger aan de pols en zijn een radar voor nieuwe ideeën en wensen bij de ondernemers.”

Na de prijsuitreiking bouwden de Partytrooperz nog een ferm feestje. Op naar volgend jaar.

Written by:


0%
× Hoe kan ik je helpen?