Nieuws

Wijn- en Biersalon in het Kursaal Dunkerque

today 33

Background

Belgische vrienden, Duinkerke kijkt uit naar jullie komst !

Het is alweer de 36ste editie van het Wijn- en Biersalon in het Kursaal Dunkerque Palais de Congrés.

Dit jaarlijkse evenement is een must geworden voor duizenden liefhebbers van wijn, bier en lekker eten (uit Duinkerke, Noord-Frankrijk en België).

Meer dan 40 000 bezoekers komen de professionals ontmoeten die aanwezig zijn op dit uitzonderlijk salon.

Het is ook een must voor meer dan 200 exposanten (wijnmakers, brouwers, producenten en ambachtslieden), die dit Duinkerkse evenement voor geen goud willen missen en die je de kans geven om hun regionale producten, hun activiteiten en hun geheimen van het maken en bewaren van wijn te ontdekken en te proeven.

Meer dan een evenement: een AFSPRAAK !

Zodra je het salon binnenkomt, krijg je een mooi gezeefdrukt glas aangeboden als aandenken van het evenement, waarmee je de wijnen op de stands kunt proeven.

PRAKTISCHE INFORMATIE: Toegangsprijs: €7 per persoon (tenzij uitgenodigd).

Gratis toegang voor kinderen onder de 12 jaar onder begeleiding.

Dieren zijn niet toegelaten.

Houd er rekening mee dat de deuren van het Kursaal dicht gaan 30 minuten voor sluitingstijd.

Bij de receptie vind je het PLAN VAN HET SALON om je er wegwijs te maken !

UREN : Vrijdag 27 oktober 12 U – 21U
Zaterdag 28 oktober 10 U – 20 U
Zondag 29 oktober 10 U – 20 U
Maandag 30 oktober 10 U – 17U.

Organisatie : 35 Ridders – 50 Vrijwilligers – 200 EXPOSANTEN – 40 000 BEZOEKERS

Fotosymbool parkeerplaats : VENIR AU SALON : PARKINGS

Er zijn verschillende manieren om te parkeren in de buurt van het Kursaal:

– Een beveiligde betaalparking (253 plaatsen waarvan 6 voorbehouden voor personen met beperkte mobiliteit) is beschikbaar onder de Place du Kursaal (24 uur per dag). GPS coördinaten: breedtegraad: 51.048, lengtegraad: 2.388.

– Er zijn ook verschillende parkeergarages in de buurt : place Paul-Asseman, rue du Kursaal, rue Marcel-Sailly (500 plaatsen op minder dan 3 minuten lopen van het Kursaal) en in de wijk Grand Large (100 plaatsen op 8 minuten lopen van het Kursaal).

GRATIS BUS : Duinkerke en zijn agglomeratie zijn de hoofdstad van gratis vervoer voor iedereen. Het is eenvoudiger, gemakkelijker, milieuvriendelijker en het is gratis ! Ga voor meer informatie naar www.dkbus.com.

GRATIS UITNODIGING :

Download van onze website: www.chevaliers-dunkerque.fr stem GRATIS UITNODIGING

 

WELKOM BIJ HET DUNKERKSE SALON

Een gezellige sfeer, een ruimte ontworpen voor uw comfort, kwaliteitsproducten van exposanten : u mag het 36ste Dunkerque Wijn- en Biersalon en Regionale producten niet missen, dat plaatsvindt in het Kursaal in Duinkerke van 27 tot 30 oktober!

Dit niet te missen evenement voor fijnproevers trekt elk jaar meer dan 40.000 bezoekers om de beste Franse en Europese wijnen te ontdekken en te proeven, en niet te vergeten uitzonderlijke regionale producten, met het grootste respect voor de terroirs van Frankrijk en Europa.

DIENSTEN ENKEL VOOR U !

Bij het verlaten van het salon, doe beroep op onze taxi-boys !

Maak je geen zorgen over je boodschappen !

Tijdens je bezoek kan je je boodschappen doen zonder gedoe, de wijnboeren zorgen voor je dozen. Als het tijd is om je bestellingen mee te nemen naar huis, aarzel dan niet om onze taxi’s (jonge studentenvrijwilligers met een geel TAXI T-shirt) aan te roepen bij de ingang van het salon. Ze begeleiden je om je aankopen op te halen bij de stands en geven je een pasje om je voertuig naar een beveiligde zone op het voorplein van het Kursaal te brengen.

Uw taxi wacht daar op u om u te helpen uw auto te laden…

NIET TE MISSEN EVENEMENTEN

DE BLIND-PROEVERIJ

De wijnproeverij, georganiseerd op zaterdag van 10 tot 11 uur, is een geweldige manier om andere mensen te leren kennen. Schrijf je nu in en neem je vrienden of familie mee !

Het is niet de bedoeling om geblinddoekt een bepaalde wijn, druivensoort of jaartal te identificeren. Nee, het gaat gewoon om het delen van een leuke tijd met andere wijnliefhebbers, waarbij je elke fles op je tafel noteert op basis van je smaak.          De etiketten worden pas aan het einde van de proeverij onthuld !  Het doel is niet om een gouden medaille toe te kennen aan de flessen die de wijnmakers je toevertrouwen, maar wel de liefde voor hun productie.

Bezoek de website van Chevaliers du XXe siècle om je in te schrijven: www.chevaliers-dunkerque.com.

Proeverij van ambachtelijke bieren

Ben je een zytholoog ?

De proeverij wordt georganiseerd op zondag van 10 tot 11 uur en is een leuke manier om samen te komen. Schrijf je nu in, de plaatsen zijn beperkt

Als je van een goed schuim houdt, biedt ons salon je het talent en de knowhow van verschillende brouwers uit de regio aan om je te laten kennismaken met de kunst van de “bierologie”: de verschillende fasen van het maken van een bier begrijpen, proeven en ervan genieten. “Oh myBeer” zal er zijn om je advies te geven.

Bezoek de website van Chevaliers du XXe siècle om je in te schrijven: www.chevaliers-dunkerque.com.

WIL JE TER PLAATSE IETS ETEN ?

Je kunt tijdens het salon van vrijdag tot maandag in het Kursaal eten zonder te reserveren.

SALLE EUROPE, de cateraar, MH Réceptions, steltt een lunchbuffet voor (voorgerechten, kazen en desserts), met een warm gerecht, aan tafel geserveerd tegen een voorkeurstarief. Wijnen, uitsluitend van het salon, worden verkocht aan dezelfde prijs als op de stands. SALLE REUZE, op het dek, de Qua’t’z’arts (carnaval en filantropische vereniging) biedt een proeverij van oesters en zeevruchten aan. De wijnen, die exclusief op het salon worden verkocht, zijn aan dezelfde prijs als die op de stands.

Written by:


0%
× Hoe kan ik je helpen?