Nieuws

“Zeg et e ki”: gemeentebestuur trekt langs de dorpen

today 12

Background

Wat vind jij belangrijk voor je dorp of wijk?

Welke vragen, wensen of opmerkingen heb jij over het wonen, werken, spelen of leven in de deelgemeenten van Middelkerke? Met vijf actieve dorpsvergaderingen trekt het gemeentebestuur Middelkerke rond en verzamelt het alle bewonersvragen en opmerkingen uit de deelgemeenten. Daarnaast geeft het gemeentebestuur toelichting over gerealiseerde projecten en mogelijke toekomstplannen.

Participatie stimuleren

Middelkerke is een veelzijdige gemeente met twee drukke badplaatsen en zeven warme dorpen. “Die dorpen hebben elk hun eigen karakter en veelzijdigheid. Dat is een absolute troef die we koesteren”, zegt Natacha Lejaeghere, schepen voor participatie in Middelkerke. “Daarom gaan we persoonlijk langs in alle Middelkerkse deelgemeenten.”

Burgemeester Dedecker vult aan: “We zijn bijna aan het einde van een drukke beleidsperiode. We realiseerden heel wat projecten in gans de gemeente: nieuwe gebouwen of straten en nieuwe voorzieningen voor de mensen. En uiteraard staan er nog heel wat plannen op de rol. Wij willen nu ook zicht krijgen wat er leeft in onze deelgemeenten en dat persoonlijk horen van de mensen. Daarom bieden we hen, naast een overzicht van de gerealiseerde plannen, ook de mogelijkheid om hun prioriteiten, wensen en verlangens aan het beleid mee te geven.”

Welke wensen heb jij?

Deze dorpsvergaderingen zijn voor inwoners van de Middelkerkse deelgemeenten een uitgelezen kans om realistische toekomstwensen voor hun dorp uit te spreken. Uiteraard is het aantreden van eender welke beleidsploeg afhankelijk van de gemeenteraadsverkiezingen, maar toch is het belangrijk om te polsen wat er leeft in de deelgemeenten.

Dialoog en vraagstelling

Uiteraard is er veel ruimte voor open dialoog en vraagstelling. Lanceer daarom via www.middelkerke.be/dorpsvergadering  nu al een vraag, of een voorstel. Het gemeentebestuur behandelt – indien mogelijk – die geregistreerde meldingen op de betreffende dorpsvergadering.

Wanneer komen we langs in jouw dorp?

  • 05/02: Westende in De Kilt, Westende
  • 27/02: Middelkerke en Wilskerke in De Branding, Middelkerke
  • 04/03: Leffinge in De Zwerver
  • 12/03: Mannekensvere, Sint-Pieters-Kapelle, Schore en Slijpe in Ter Zelte, Slijpe
  • 25/03: Lombardsijde in kantine voetbalclub SC Lombardsijde

Written by:


0%
× Hoe kan ik je helpen?